La vale e brunch și bere

În cadrul competițiilor de mountainbike enduro de anul acesta dorim să implicăm și mai mult comunitățile locale gazdă. Mâncarea este primul pas în acest sens, iar la CNE #1 Mehedinți testăm conceptul de bufet local sau “brunch” și iți servim bere craft dedicată riderilor din Carpați.

La vale e Brunch

Localnicii ne hrănesc după tură cu un bufet cu specific local și ingrediente de sezon. Ne-am unit fortele cu echipa Eat Local, Asociația My Transilvania, sibienii care au dat nastere evenimentului fenomen Transylvanian Brunch. Oamenii locului de la Ponton Casa Baraj pregătesc la CNE #3 Semenic, un meniu de inspirație șvăbească, cu produse tradiționale care respectă natura și celebrează cultura locală.

Meniul savuros va include

Sâmbătă

Gefuellte Paprika (adică ardei umpluți, un fel de mâncare pe care șvabii l-au adus în românia, cu carne sau hribi pentru vegetarieni), preț special pentru participanți 17 lei.

Duminică, Banat Brunch
Banat Brunch, un festival gastronomic de 1 zi. Prețul, în formula “all you can eat” 50 lei pentru participanții la CNE.
 

𝗔𝗣𝗘𝗥𝗜𝗧𝗜𝗩𝗘
Cârnați șvăbești
Șonc și slăninuță
Brânză variate, de la mioare de munte [munce]
Pită de casă unsă cu pastă de jumări
Pită de casă unsă cu pastă din brânză și boia
Pită cu zacuscă de vinete, ciuperci sălbatice
Tartă cu flori de dovleac
Bundaschbrot
Plăcintă cu cartofi si brânză sărată cu mărar

𝗙𝗘𝗟 𝗣𝗥𝗜𝗡𝗖𝗜𝗣𝗔𝗟
Friptură de porc în untură cu sos de hrean, cu ardei copt și ceapă roșie
Mămăligă cu sos de hribi cu branză sãratã rasa si mãrar din belșug
Ghiveci de legume

𝗗𝗘𝗦𝗘𝗥𝗧
Ștrudel cu afine din vârf de munte, cireșe sălbatice sau brânză
Schupfnudell (tăiței de casă cu nucă)
Gomboți cu caise

La vale e bere, berea La Vale

Veți savura bere craft creată de Three Happy Brewers, trei berari prieteni cu natura. Ne place berea dar și anteprenorii mici ce aduc pe piață produse de înaltă calitate.

Ne propunem în cadrul acestei cupe să concepem o bere pe gustul riderilor din Carpați. Cu fiecare ediție, în baza feedback-ului tău vom personaliza rețeta, dar nu de îndepărtăm niciodată de principiile producției artizanale: pasiune și ingrediente de cea mai bună calitate.